Chiropractie Westland

Sportchiropractor:
Jacques Botes

Jacques Botes behaalde zijn chiropractie diploma aan de Durban University of Technology (DUT) in Zuid-Afrika. Na zijn afstuderen in 2016 heeft Jacques in een praktijk gewerkt met een sterke focus op sportchiropractie en sportgeneeskunde. Eind augustus 2017 verhuisde Jacques naar Nederland. Jacques is in Leiden gaan werken waar, de specialisatie van de praktijk ligt in de functionele neurologie. Jacques heeft ook de specialisatie in sportchiropractie afgerond. De combinatie tussen functionele neurologie en sportchiropractie, zorgt voor betere functionaliteit en neuro-biomechanica van het lichaam. De geleverde zorg is altijd vanuit het evidence-based principe. Met als doel het verbeteren en optimaliseren van de prestaties en resultaten van zowel recreatieve als professionele atleten.

Op persoonlijk vlak ontwikkelde Jacques al op zeer jonge leeftijd een sterke interesse voor gezondheid en welzijn. Zijn interesse werd nog sterker toen hij tijdens rugbytraining een rugblessure opliep. De blessure maakte een einde aan zijn rugbycarrière en bedreigde zijn mogelijkheid om deel te nemen aan verdere toekomstige sportactiviteiten. Zonder operatie en met de liefde en steun van zijn familie, vastberadenheid en professionele begeleiding maakte hij een volledig herstel en keerde hij datzelfde jaar terug naar een actieve levensstijl. Deze ervaring was en blijft voor hem van onschatbare waarde, toen hij de verbazingwekkende veerkracht van het lichaam en de genezende kracht van de menselijke geest ontdekte. Dit alles heeft aanleiding gegeven voor eencarrière in de gezondheids- en fitnessbranche en voedt zijn passie om anderen te versterken met zijn werk als sportchiropractor en patiënteneducatie.

Jacques is sinds 2008 actief op verschillende sportevenementen in diverse disciplines. Hij maakte deel uit van het team van de chiropractische studentensportvereniging dat werkte op de World Transplant Games 2008 in Zuid-Afrika. In 2014 – 2016 maakte hij deel uit van het multidisciplinaire sportmedische team dat zorgde voor de rugbyspelers van de Old Collegians Rugby and Football Club en de College Rovers Rugby Club. En in 2016-2018 was hij de teamchiropractor van de Westville Old Boys Sports Club. De focus van het behandelen ligt bij Jacques zowel op als buiten het veld. Op het veld helpt hij met het assisteren op wedstrijden en het eventueel toepassen van EHBO. Buiten het veld zorgt hij voor het doen van onderzoek en behandelen van spelers.

Chiropractie Westland
Oranjeplein 37
2676 XP Maasdijk
Nederland