"Sportchiropractoren zijn bij uitstek geschikt om problemen op het gebied van spieren en gewrichten te behandelen en voorkomen.
Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures."

Bob Bonnemayers, voorzitter NVSC en sportchiropractor
(Salvedo Health Clinic, Amstelveen)

Wat is sportchiropractie?

Sportchiropractie is een specialisme binnen de chiropractie. De sportchiropractor richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Sportchiropractoren zijn bij uitstek geschikt om problemen op het gebied van spieren en gewrichten te behandelen en voorkomen. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures. Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat de preventieve aanpak van de chiropractor het aantal blessures drastisch kan doen afnemen. Ook blijkt dat een actieve aanpak na een blessure de revalidatie fors kan bespoedigen.

maarten_nvsc

Sporters vragen een andere aanpak dan niet sporters omdat de krachten die op het lichaam van een sporter inspelen vele malen groter zijn dan die we in het normale dagelijkse leven ervaren. Een sporter zal dan ook langer moeten doorgaan met revalideren na een blessure; bijna klachtenvrij is niet goed genoeg. Een sporter zal terug willen komen tot een hoger niveau dan dat van voor de blessure. Bij een goed functionerend lichaam is er sprake van een juiste balans op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie. De sporter heeft dan een goede controle over zijn lichaam en leert niet alleen zijn mogelijkheden maar ook zijn eventuele "zwakke plekken" goed kennen.

Veelgestelde vragen

  • Heb ik een verwijziging nodig?

  • Worden de behandelingen vergoed?

  • Is de behandeling pijnlijk?

Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie

De Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie (NVSC), opgericht in 2007, is de overkoepelende organisatie van alle erkende sportchiropractoren in Nederland.

De NVSC maakt als beroepsinhoudelijke organisatie deel uit van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en is lid van de Fédération Internationale de Chiropratique du Sport (FICS).

Alle NVSC leden zijn geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en lid van de NCA.

Waar we voor staan

Kwaliteit

Een NVSC sportchiropractor is een universitair geschoolde zorgprofessional. Het lidmaatschap van de NVSC en NCA staat garant voor een hoog opleidingsniveau en hoge bij- en nascholingseisen. Sportchiropractoren werken volgens de gangbare normen van ‘Evidence Based Practice’. De behandeling en diagnose zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en klinische ervaring, met aandacht voor de individuele behoeften van de patiënt.

Expertise

De sportchiropractor is een expert op het gebied van de wervelkolom, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. De kern van ons werkterrein omvat de diagnose en behandeling van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en overige functionele klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten en zenuwstelsel). Naast specifieke chiropractische correcties van de gewrichten (met de hand of instrumenten) kunnen adviezen, oefeningen, en andere behandeltechnieken ook deel uit maken van een chiropractisch consult.

Integriteit

De sportchiropractor (be)handelt altijd in het belang van de patiënt door op een zo efficiënt mogelijke manier de patiënt klachtenvrij te maken en te houden. Participatie en zelfredzaamheid van de patiënt zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

Duurzaamheid

De sportchiropractor draagt bij aan een duurzame gezondheidszorg die voor iedereen toegankelijk is. Laagdrempelige, oplossingsgerichte en kostenefficiënte zorg met een focus op het stimuleren van gezondheid, educatie en preventie zijn gegarandeerd.

Bestuur NVSC

Bob Bonnemayers - NVSC

Voorzitter

Bob Bonnemayers

Praktijk

Salvedo Health Clinic, Amstelveen

Bjorn Denissen - NVSC

Secretaris

Björn Denissen

Praktijk

Promove Rugzorg, Tilburg

Betere prestaties en minder blessures

Maak een afspraak met een sportchiropractor in de buurt